Har du nogensinde undret dig over, hvordan du laver vingummibamser? Faktisk er det ikke så svært. Hvis du har det rette udstyr og den rette opskrift, kan du komme rigtig langt. Her kan du læse mere om, hvordan du laver dine helt egne vingummier, og hvordan du kan gøre dem til dine helt egne. Læs videre og bliv inspireret.  

De fleste af os har en sød tand, og hvis du er vokset op med en blandet skål med Haribo, så har du sikkert også haft en forsmag for vingummibamser. Måske har du endda på det sidste overvejet, om ikke det var nemmere at lave fra bunden selv?  

Faktisk er det let at komme i gang. Du skal blot bruge vand, gelatine, sukker og en masse små aromaer og citronsyre, og på den måde har du dine helt egne vingummier på ingen tid. For at lave vingummibamser skal du selvfølgelig have en bamseform, men du kan forme vingummierne, som du har lyst til. Det er i hvert fald ikke sværere end det. Og hvis du fejler i forsøget, kan du altid købe Haribo miniposer, de går aldrig af mode. 

Vingummi fra bunden 

Du begynder med at blande koldt vand, sukker og druesukker sammen til en sukkermasse. Så varmer du det op til kogepunktet og hælder gelatinen i og rører godt sammen. Så tilsætter du aroma, citronsyre og farvestof og rører det sammen til en samlet masse.  

Herefter afkøler du massen langsomt, mens du forbereder med formene. Pas på, for det er en klistret omgang. Når du har hældt vingummien over i dine skålforme, så venter du. Tålmodighed er en dyd, når det kommer til vingummi. Til gengæld når du er færdig, har du dine helt egne vingummi lavet fra bunden. Husk at du kan smage den til og forme den efter behov.